Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου οι τάξεις Γ΄και Δ΄ επισκέφθηκαν την Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος, και συγκεκριμένα το θεματικό πάρκο  «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» στη Δ.Ε.Θ.

     Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή, ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της Ελληνικής Μυθολογίας, με τους θεούς, τους ημίθεους, τις νύμφες, τα θηρία, τους θνητούς, τις πλεκτάνες, τις διαμάχες, τα κατορθώματα, που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν την παγκόσμια λογοτεχνία, ζωντανεύουν σε έναν ιδιαίτερο και μοναδικό χώρο.

   Πρωταγωνιστής, ο ημίθεος Ηρακλής, ο ανυπέρβλητος ήρωας, τόσο σε σωματική όσο και σε ψυχική δύναμη. Καθιερώθηκε ως πρώτος υπέρ-ήρωας και ο μεγαλύτερος ήρωας της Αρχαίας Ελλάδας που έγινε παγκόσμιο σύμβολο, ταυτίζοντας το όνομά του με τις έννοιες «ευρηματικότητα», «δύναμη», «ανδρεία», «γενναιότητα», «ευφυΐα», «αποφασιστικότητα».

   Οι 12 άθλοι παρουσιάζονται με τρισδιάστατα εκθέματα πλήρως θεματοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα ώστε να διαθέτουν κίνηση και ήχο, δημιουργώντας το απίστευτο σκηνικό ενός πραγματικά ξεχωριστού κόσμου!
Επίσης επισκέφθηκαν το Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ξεναγήθηκαν στους χώρους του και είδαν την πόλη από ψηλά. Περπάτησαν στην παραλία και είδαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το βασιλικό θέατρο.
   

Αφήστε σχόλιο